En æra er slut.

I går, søndag den 30. marts, lukkede vores lokale købmand. Trist, trist … Gennem rigtig mange år har butikken været mødested for byens borgere, hvor man kunne få opdateret sidste nyt om landsbyen Sæd, mens man købte en liter mælk eller weekendens rundstykker. Butikken blev bygget i 1963 af  Helmuths, Georgs og Carl Bernhards forældre og gennem alle årene, har det været en familiedrevet forretning. Men familieforetagenet går faktisk tilbage til det historiske år 1920, hvor bedsteforældrene grundlagde et bageri med tilhørende forretning.
I 70´erne og 80´erne var grænsehandelen omvendt. Da valfartede tyskerne til de sønderjyske butikker for at købe bl.a. mejerivarer. Hos Brdr. Petersen købte tyskerne også arbejdstøj og islændersweatre :-) Ja, ja, tiderne skifter, nu går grænsehandelen kun  sydpå, til Fleggaard og Co.
Gennem de seneste 15-20 år kørte Helmuth og Georg flere gange om ugen til Hamborg for at købe frugt og grønt, som via butikken blev distribueret til hoteller, institutioner og firmaer i hele Sønderjylland. Driftige og foretagsomme folk, Brdr. Petersen. Nu er butikken med kundekartotek og lastbiler så solgt til et firma i Esbjerg. Helmuth følger med og Georg går på pension, Carl Bernhard døde for to år siden.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.