Mursten i lange baner

Stormen Bodil var hård ved mange bygninger. I Ubjerg, en nabolandsby til Sæd, gik det bl.a. ud over en gammel marskgård fra 1784. Af omveje hørte vi, at laden var så stormskadet, at den skulle fjernes. Uwe spurgte ejerne, om de kunne undvære nogle af de gamle mursten. Det kunne de godt, da de havde taget, hvad de skulle bruge til reparation af gården. Vi havde to dage, til at redde de mursten vi kunne bruge, så ville nedbrydningsfirmaet nemlig køre murbrokkerne væk. Synd og skam med sådan nogle flotte gamle sten. De gemmer jo på mange gode fortællinger og er blevet genbrugt fra sted til sted. Ejerne fortalte os, at de store munkesten stammer fra Trøjborg slot ved Visby. Trøjborg blev grundlagt i 1300-tallet og i dag kan man kun se de sørgelige rester. En slotsruin, men bestemt et besøg værd. Det kunne være en kulisse i en Barnaby krimi. Tre vognfulde blev det til med tre forskellig størrelser mursten. Så nu er der et godt lager til vores kommende projekt, nemlig ombygning af stalden med to store murede kviste med glaspartier. En hulens masse arbejde, men det bliver garanteret rigtig flot.

0 Kommentare

Hinterlasse einen Kommentar

An der Diskussion beteiligen?
Hinterlasse uns deinen Kommentar!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.